Tips voor het opbergen van tuinmeubelen in de winter

We willen het er liever nog niet over hebben, maar de koude dagen staan alweer voor de deur. Daarom is het extra belangrijk om nu alvast aandacht te besteden aan het opbergen van uw tuinmeubelen in de winter. In dit artikel bespreek ik wat handige tips om de levensduur van uw favoriete tuinmeubel of set te verlengen. Laten we snel beginnen!

Tuinmeubelen van hout

Er zijn verschillende soorten hout, denk bijvoorbeeld aan grenen, vuren, hardhout of teak. Elke houtsoort moet anders behandeld worden. Tuinmeubels van hardhout en teak kunnen gewoon buiten blijven staan in de winter. Belangrijk is wel dat u deze meubelen niet moet afdekken met plastic of een beschermhoes. Als u dit wel doet, bestaat de kans dat het hout verstikt en dat veroorzaakt in combinatie met vocht lelijke schimmelplekken die niet weg te poetsen zijn. Lees hier alles over het schoonmaken van houten tuinmeubelen.

Ik vind het leuk om in de herfst een leuk herfststuk op de buitentafel te zetten en zo het knusse sfeertje van binnen door te trekken naar buiten. Let op: verplaats leuke accessoires met regelmaat op uw tuinmeubelstuk! Als u dit niet doet, veroorzaakt dit kringen en/of vlekken op de tuinmeubelen. In de winter kunt u ervoor kiezen om er een klein kerstboompje op te plaatsen met verlichting. Zo kijkt u niet zo donker naar buiten in de toch al donkere dagen.

Tuinmeubelen van kunststof

Heeft u kunststof tuinmeubelen in de tuin staan? Het is aan te raden deze in de wintermaanden droog en schoon op te bergen. Heeft u hiervoor geen ruimte? Laat de tuinmeubelen dan buiten staan. Let er wel op dat er geen gebruik van gemaakt wordt. Het is namelijk mogelijk dat kunststof door de koude dagen verhardt. Gaat u dan bijvoorbeeld op een tuinzetel van kunststof zitten, dan kan mogelijk het vlechtdraad knappen. Voor kunststof tuinmeubelen geldt ook: niet afdekken met een hoes. Wanneer er door vocht rare vlekken ontstaan, kunt u deze niet meer verwijderen.

Tuinmeubelen van aluminum

Aluminium tuinmeubelen staan erom bekend dat ze enorm sterk zijn, makkelijk schoon te maken, ze roesten niet door en ze nemen de temperatuur van buiten aan. In de zomer dus ideaal, want ze worden niet gloeiend heet. u kunt aluminium tuinmeubelen van Kees Smit het hele jaar buiten laten staan. Wel adviseer ik u om de set of het meubelstuk niet af te dekken met een hoes. Hierdoor kan er condens ontstaan onder de hoes waardoor er lelijke vlekjes op het aluminium verschijnen. Als deze vlekjes eenmaal op het meubelstuk zitten, kunnen deze niet meer weggepoetst worden.

Tuinmeubelen van outdoor leather/textiel

Het textiel wat gebruikt is voor de tuinmeubelen van outdoor textiel komt oorspronkelijk uit de botenindustrie. De bekleding van boten moet sterk zijn en tegen zowel zoet als zoutwater kunnen. Wanneer u een tuinmeubel van outdoor textiel/leather koopt, weet u zeker dat het van sterk en kwalitatief materiaal gemaakt is. Het allerbeste is om de tuinmeubelen in het najaar en de winter binnen of overdekt op te bergen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunnen de meubelen ook buiten blijven staan. Wel geldt, net als bij alle andere materialen, dat u de set niet moet afdekken met een hoes of zeil. Ook van dit materiaal kunt u de vlekjes niet wegpoetsen.

Parasols en tuinkussens

Veel mensen denken dat bij gebruik van een parasolhoes de parasol de hele winter veilig staat. Dit is helaas niet het geval. Een parasolhoes is voornamelijk ontworpen om de parasol te beschermen tegen verkleuring door de zon. Een parasol hoes is nooit 100% waterdicht. Wanneer u een parasol in de winter 24/7 met hoes buiten laat staan, bestaat de kans dat er vlekken in het doek ontstaan. Wij raden dus ook altijd aan om de parasol binnen op te bergen.

 

Na een heerlijke en zonnige herfstdag is het af te raden de tuinkussens buiten te laten liggen. Door verschillend weersinvloeden (denk aan zon en vochtigheid) kunnen kussens snel verkleuren en het zou jammer zijn als de kussens kapot gaan of er lelijke vlekjes op komen. Bij de kussens kunt u ervoor kiezen om ze op te bergen in een opbergbox. Kijk wel goed of u een waterdichte opbergbox heeft gekozen. Niet alle opbergboxen zijn geheel waterdicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *