3 aandachtspunten bij het verbouwen van je tuin

De tuin, een plek waar een gemiddeld persoon veel tijd besteed. Je hebt besloten dat je je tuin wil gaan verbouwen, maar wat zijn nu de aandachtspunten bij het verbouwen van een tuin? Wij geven je de drie belangrijkste aandachtspunten zodat jij weet waar je op moet letten.

1.      Het tuinontwerp

Dit is het belangrijkste aandachtspunt als je je tuin aan gaat pakken. Denk goed na over hoe je je tuin in wil gaan richten en maak een tuinontwerp. Typ simpelweg in Google een ‘tuinontwerp’ in en je krijgt genoeg voorbeelden op websites die je verder kunnen helpen. Eén van de grootste gevaren bij het maken van een tuinontwerp is dat mensen te snel een beslissing maken, zorg dat dit jou niet gebeurt en neem de tijd. Denk na over vragen als:

  • Is dit praktisch?
  • Is het makkelijk te onderhouden?
  • Past het binnen mijn budget?

Een absolute tip is afbeeldingen opzoeken en toevoegen aan je tuinontwerp. Zo kun anderen laten zien hoe je het precies wil hebben, maar het geeft jezelf ook een goed beeld van hoe iets eruit kan komen te zien.

Liever niet zelf je tuinontwerp maken? Er zijn veel hoveniers en andere partijen die je hierbij kunnen helpen al is dit vaak wel tegen betaling.

 

2.      Specificeren van de materialen en prijzen

Je hebt nu een tuinontwerp gemaakt of laten maken en je hebt waarschijnlijk al een goed idee welke materialen je wil gaan gebruiken. Toch zie je in de praktijk dat dit vaak niet zo goed gespecifieerd is als gedacht. Loop je tuinontwerp na en ga welke materialen je precies wil gaan gebruiken, denk na over vragen als:

  • Wat voor tegels en/of klinkers wil ik in de tuin? Moeten dit keramische tegels, betontegels of misschien wel natuurstenen tegels worden?
  • Moet de schutting een hardhouten schutting worden of misschien wel een composiet schutting.

Ga terwijl je je research doet op het internet op zoek naar de prijzen van de verschillende producten. Schrijf alle prijzen op en ga na hoeveel alles zou gaan kosten (houdt rekening met het plaatsen en/of leggen). Ben je binnen je budget gebleven? Mooi, maar als je niet binnen budget bent gebleven moet je gaan kijken waar je kunt en wil besparen.

Je kunt ook met je tuinontwerp naar een hovenier/ totaal leverancier gaan en een offerte laten maken. Laat een offerte maken door meerdere partijen zodat je een goed idee krijgt van alle kosten.

3.      Het verbouwen van je tuin

Het daadwerkelijke verbouwen van je tuin is begonnen. Je begint met de daadwerkelijke uitvoer en dan bedenk je ineens; waarom wou ik dit zo hebben? Het gebeurt bijna altijd dat je wijzigingen aan gaat brengen gedurende de uitvoer. Een tip van ons: Als je overweegt iets te wijzigen denk dan goed na en neem de tijd! Stel jezelf vragen als:

  • Waarom heb ik dit zo bedacht?
  • Heeft dit effect op andere onderdelen van de tuin?
  • Brengt dit extra kosten met zich mee? Zo ja, hoeveel dan?

Veel succes en tuinplezier

Je weet nu de drie meest belangrijke aandachtspunten bij het verbouwen van een tuin. Heel veel succes en geniet van je nieuwe tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *