De mooiste planten op een rij

Planten zijn sfeerbepalers

Planten zorgen ervoor dat je interieur er aantrekkelijker en sfeervol kan uitzien. Een aantal planten op een rij op de vensterbank, is weer helemaal in tegenwoordig. Zet je een aantal kamerplanten naast elkaar, zorg er dan voor dat ze iets met elkaar gemeen hebben. Dus niet een cactus naast een vriendelijk bloeiende plant zetten. Deze zomer is de kalanchchoë dé plant van het seizoen. Met zijn vele kleuren en minimale verzorging is dit een uitstekende plant voor mensen met weinig tijd. De kalanchoë heeft minimaal 8 weken volop bloemen. Wanneer je er een aantal op een rij zet heb je een aantrekkelijke, zomerse uitstraling op de vensterbank.

Planten voor elk interieur

Een modern interieur is strak en minimalistisch. Een aantal planten op rij geven deze woonstijl sfeer en warmte. De Maori kamerplanten zijn helemaal de trend van dit moment. De planten zien er apart uit met hun fijne, grillige vertakkingen en grijsgroene tinten. Zet ze op een rij in potten van wit keramiek en je hebt een geweldige eye-catcher. Ook een aantal verschillende soorten cactussen op rij, in dezelfde kleur potten, geven het interieur een apart aangezicht. Net als een plant op je bureau met een mooie lamp ernaast! Dit kan in vele woonstijlen toegepast worden.

De mooiste tuinplanten

Sfeer in je tuin nodig? Koop een aantal bij elkaar passende tuinplanten en zet ze op balkon of terras. Wel eens gedacht aan de Hosta? Prachtige planten met groot blad. Het is wel jammer dar de slakken ze ook lekker vinden. Zet ze voor de verandering is in een pot. Slakken hebben moeite om het blad te bereiken. Er zijn verschillende varianten die je naast elkaar op het terras kunt plaatsen. Een schaduwrijk plekje in de tuin zal er een stuk aantrekkelijker uitzien met deze planten.

Diervriendelijke planten

Het is zinvol om een aantal bijen en vlinderlokkers in je tuin te plaatsen. Genieten van het koolwitje en de citroenvlinder die in grote getale op bepaalde planten afkomen. Wil je een vlindervriendelijke tuin? Dan is het aan te raden om de volgende planten in de tuin te zetten. Helpt vlinders en bijen aan eten en geeft veel kijkplezier.

  • Rode zonnehoed
  • Buddleja (vlinderstruik)
  • Herfstaster en lavendel
  • IJzerhard en hemelsleutel

Dit zijn een aantal voorbeelden van gemakkelijk te onderhouden planten.

Hortensia

helemaal van weggeweest is de hortensia. met zijn mooie roze of witte bloeiwijze zijn ze een lust voor het oog. bijna de hele zomer een bloeiende hortensia in de tuin. zijn gemakkelijk in onderhoud. wel even in het vroege voorjaar oppassen met nachtvorst. nog een aantal trendy planten voor in de tuin zijn;

Sering (is wel een struik)
Klokjesbloemen in lila en wit
Winterjasmijn en pluimspirea

Verder zijn kleine fruitboompjes erg populair. Vooral ook wanneer er kinderen aanwezig zijn. Fruit als pruim, aardbeien, framboos en kersen geven een tuin nét even iets extra’s.
Kijk voor meer informatie op plantenwebsites en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *