De mooiste hekwerken voor sfeer

Zodra je er op gaat letten zie je ze ineens overal. Hekwerken , Klein en groot, Ijzeren en houten. De keuzes zijn vrij groot. Maar dat maakt ook het kiezen van een nieuw hekwerk een stuk moeilijker. Daarom heb ik een selectie van hekwerken voor u gemaakt waarin beschreven word van wat voor materiaal ze zijn gemaakt en wat voor sfeer ze uitstralen.

Sierhekwerken:

Sierhekwerken zien we vrij vaak voorkomen en is ook een van de bekendste binnen de hekwerken. Dit zijn vaak hekwerken met meer details en meer ornamenten dan de meeste hekwerken. Sierhekwerken zijn ook over het algemeen gemaakt van ijzer en hebben daardoor een duurdere uitstraling. Over het algemeen is de uitstraling die een sierhek geeft vaak meer klassiek.

Landelijk hekwerken:

Landelijke hekwerken zie je vaak voorkomen bij boerderijen. Dit zijn vrij simpele hekwerken en bestaan dan ook over het algemeen uit een aantal verticale planken op een bepaalde afstand van elkaar verwijderd met horizontale planken daar tussen. Dit type hekwerk is dan ook over het algemeen gemaakt van hout en straalt een warme, landelijke (zoals de naam al zegt) sfeer uit.

Staafmat hekwerken:

Dit zijn hekwerken die je niet zo snel bij mensen voor de deur zou zien staan maar sneller bij een kantoorpand. De hekwerken zijn over het algemeen van ijzer gemaakt. Toch is het erg handig om dit type hekwerk tegen je erfgrens aan te zetten om het duidelijk te maken. Het straalt alleen wel een wat koelere sfeer uit.

Moderne hekwerken:

Moderne hekwerken zien we vaak bij ook moderne huizen of werkgebouwen. Dit zijn vaak ijzeren hekwerken met horizontale of verticale spijlen. Deze hekwerken hebben een serieuze, professionele uitstraling. Dit is dan ook de sfeer die er woord gecreëerd met dit type hekwerk. Moderne hekwerken kunnen overigens ook andere vormen bevatten.

Tips en trucs:

Ga op de plaats staan waar het hek uiteindelijk geplaatst zou worden en hou een meetlint op met hoe hoog u het hek ongeveer zou willen hebben. Ik zou aanraden de lengte niet te gokken. Kijk ook naar gelijksoortige huizen in de buurt en wat voor hekwerken zij hebben. En als laatst vind een betrouwbare site met goede recensies.

Ik wil u bedanken voor het lezen en hopelijk heb ik u kunnen helpen maar voornamelijk informeren. Succes toegewenst met het kiezen van uw hekwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *