Slotenmaker inschakelen bij defect poortslot

Een poortslot wordt doorgaans gebruikt om een poort veilig mee af te kunnen sluiten. Veel Nederlanders schermen hun tuin af met behulp van een schutting of hekwerk. Om de tuin toch te kunnen betreden, wordt er een poort in deze omheining geplaatst. In sommige gevallen wordt een dergelijke poort voorzien van een slot, om er zeker van te zijn dat ongenodigde gasten niet zo maar op privégrond kunnen komen. Werkt uw poortslot niet meer naar behoren? Dan doet u er goed aan om deze te repareren. Voor deze reparatie kunt u een slotenmaker inschakelen.

Poortslot repareren

Werkt uw poortslot niet meer naar behoren? Dan kunt u in eerste instantie zelf proberen om deze te repareren. Mogelijk kunt u de sleutel niet meer goed omdraaien, waardoor uw poort niet meer veilig af te sluiten is. In dat geval kunt u proberen wat olie in het slot te sprayen om de boel zo weer wat soepeler te maken. Mogelijkerwijs helpt dit en kunt u uw slot hierna gewoon weer gebruiken. Werkt dit niet? Ga dan niet zelf zitten prutsen aan het poortslot. De kans bestaat namelijk dat er onherstelbare schade ontstaat en u een nieuw slot aan moet schaffen.

Slotenmaker poortslot laten repareren

Indien het oliën van uw poortslot geen effect heeft en u uw poort nog steeds niet veilig af kunt sluiten, doet u er goed aan om een slotenmaker in te schakelen. Hij kan mogelijkerwijs uw poortslot nog repareren, waardoor het niet direct noodzakelijk is om een nieuw slot aan te schaffen. Een slotenmaker beschikt over de juiste gereedschappen en ervaring om het poortslot weer op de juiste wijze te herstellen. Vraag uzelf wel altijd af of het de moeite waard is om een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker is in sommige gevallen namelijk duurder dan de prijs van een poortslot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *