Schilderen met bloemen

 

Niet alleen kunst zoals beelden of decoratie zijn kunst in de tuin, de tuin kan zelf ook een kunststukje zijn! Of worden natuurlijk. Het aanplanten van een bloemenborder is net zoiets als schilderen met kleuren.

Kleurige bloemenborder

Als je een border aanlegt met tuinplanten wil je het hele jaar iets moois hebben om naar te kijken. Dat betekent dat er hele jaar iets in bloei moet staan, er groenblijvende planten in moeten of planten die een mooi winterbeeld hebben. Door verschillende soorten af te wisselen kun je een prachtig kleurenpallet krijgen. Net een schilderij!

Bloeitijd, kleur en vorm

Kijk naar verschillende dingen bij het uitzoeken van je planten. Heel belangrijk is de bloeitijd. Zorg ervoor dat je het hele jaar iets hebt om naar te kijken en het liefst dat er overlap in bloeitijd is. Heb je een kleine tuin kies dan voor planten die heel lang bloeien, bijvoorbeeld de tuingeranium. Zorg ook voor groenblijvende planten of struikjes die je tussen je planten kunt zetten, zoals buxus of taxus. Ook mooi zijn siergrassen, die bloeien niet alleen lang maar kun je de hele winter laten staan. Wissel kleuren en vormen met elkaar af, heb je veel grote bolbloemen zoals hortensia, zet er dan enkele bloemen van bijvoorbeeld de anemoon bij.

Keuzestress

Er is natuurlijk heel veel keus in tuinplanten. Vind je het moeilijk om zelf een mooi beplantingsplan te maken dan kun je hier een tuinontwerper voor vragen. Ook is het mogelijk om een kant-en-klaar ontwerp met planten in één keer te kopen. Deze borderpakketten zijn samengesteld door professionals die heel goed kunnen spelen met bloemkleuren, het zijn net kunstenaars! Er is gelet op de grondsoort, standplaats – of het een schaduw of zonnige tuin is – en op kleur. Geen stress dus als je er zelf niet uitkomt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *