Originele kunst aan je buitenmuur

Het hele jaar door een mooie tuin maar in de wintermaanden toch wat minder. Wanneer alles gaat verdorren blijft er weinig kleur meer over buiten. Daar is wel een leuke oplossing voor te vinden. Door vrolijk gekleurde kunst in je tuin te gebruiken heb je altijd iets om naar te kijken en van te genieten buiten. Kleurige schilderijen of een mooie zelfgemaakte foto afgedrukt op speciaal doek voor buiten zijn geweldige alternatieven om ook in de wintermaanden wat kleur in je tuin te creëren. Ben je zelf een creatief persoon dan is het misschien een optie om een mooie schildering op de muur, die grenst aan je tuin te maken. Vooral bloemen zijn favoriet om een kale muur wat op te fleuren.

Steigerhout beschilderen

Oud, gebruikt steigerhout leent zich uitstekend voor een mooi schilderwerk van kippen of koeien. Staat prachtig aan een hek of kale muur. Heb je zelf ideeën om steigerhout te gaan beschilderen bedenk dan of je nieuw of oud steigerhout wilt gaat gebruiken. Oud, gebruikt steigerhout heeft een bepaalde uitstraling die een vintage look kan geven in je tuin. Gebruikt steigerhout is ook wat duurder dan nieuw. Wanneer het je niet uitmaakt dan kun je net zo goed nieuw hout aanschaffen. Op nieuw hout is het ook makkelijker schilderen. Geef je een goede voorbehandeling aan het steigerhout, dan gaat dit ook langer mee. Een vintage look bereik je ook door bepaalde behandelingen. Een schilderij gemaakt op steigerhout gaat ongeveer 4 jaar mee mits je het hout van een laklaag voorziet.

Objecten in de tuin

Objecten in de tuin kunnen een bepaalde donkere plek doorbreken. Een metalen zon of stenen beeld geven een aparte uitstraling. Het kan iets zeggen over de persoon die de tuin onderhoud. Het beschilderen van grote keien is helemaal hot. Wat te denken van een grote kei die is omgetoverd tot kikker. Heb je een tuin die een beetje gebaseerd is op een bepaald land? Bijvoorbeeld Spanje of Mexico? Beschilder dan wat keitjes in vrolijke oranje en groene strepen. Warme kleuren doen echt aan een land als Mexico denken. Laat de fantasie maar eens de vrije loop gaan hebben en kijk on-line wat zoal de mogelijkheden zijn om zelf een kunstwerk te maken. Het hoeft echt niet veel te kosten om bepaalde objecten aan je tuin toe te voegen.

Foto op canvas

Tegenwoordig kun je on-line je foto’s op canvasdoek af laten drukken. Hoe leuk is het om je zelfgemaakte foto aan de schutting in je tuin te hangen. Als je hobby fotograferen is dan is het leuk om de mooiste foto’s op een doek te laten overbrengen. Dit canvasdoek is speciaal voor buiten en bestand tegen weer en wind. Een mooi vergezicht door jou zelf op de kiek gezet. Maar ook een grappige foto van je kind of kleinkind geeft een mooie afwisseling op een lange, saaie muur.
Al deze voorbeelden hierboven zijn, wanneer je ze zelf hebt gemaakt, originele kunst die je aan je buitenmuur kunt hangen. Kijk voor meer informatie op internet en laat je inspireren door de ideeën die je tegenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *