5 ideeën voor een tuin vol met kunst

Het kan iedereen overkomen: na jarenlang van de tuin te hebben genoten begint u zich toch af te vragen of het niet eens tijd wordt voor wat nieuws. Steeds weer diezelfde bloemen en planten begint een beetje saai te worden, waar nog eens bij komt dat er zoveel meer mogelijk is met een tuin. Denk daarbij bijvoorbeeld eens aan het toevoegen van kunst aan een tuin. Er is zoveel variatie op het gebied van kunst dat u met een paar goed gekozen kunstvoorwerpen echt een persoonlijk tintje aan uw tuin kunt geven. Een goed gekozen beeld of installatie verandert uw tuin in een plek waar u nooit meer uit zult willen vertrekken. Wilt u weten hoe u aan deze kunst komt? Lees dan de nu volgende 5 tips voor een tuin vol met kunst.

Idee 1: Wees zelf creatief!

Wat is er nou leuker dan zelf aan de slag gaan met kunst en dit dan tentoonstellen in uw eigen tuin? Misschien bent u zelf al actief als kunstenaar en heeft u een paar mooie werken gemaakt die in uw tuin niet zouden misstaan? Als u zelf nog niet actief bent geweest met kunst is dit het moment om te beginnen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Loop eens door uw tuin en laat u inspireren door de ligging, eventuele verborgen hoekjes en het kleurenpalet. U kunt uw eigen kunst helemaal afstemmen op uw persoonlijke smaak. Maak een groot werk om de hele stijl van uw tuin om te gooien, of creëer iets intiems of een extra accent aan te brengen.

11

Idee 2: Bezoek eens een rommelmarkt

Heeft u enig idee wat voor schatten er allemaal op de vele rommelmarkten die Nederland rijk is te vinden zijn? Het begrip rommel is dan ook zeer subjectief. Waar iemand anders op is uitgekeken kan juist precies zijn wat u nodig heeft om van uw nieuwe tuin een geheel te maken. Een bijkomend voordeel van kunst kopen op een rommelmarkt is natuurlijk het feit dat de prijzen bijzonder vriendelijk zijn.

Idee 3: Ga op zoek naar een plaatselijke kunstenaar

Er zijn veel plaatselijke kunstenaars te vinden die mooie creaties maken. Ga eens op zoek naar een dergelijke kunstenaar. Niet alleen kunnen ze uw steun vaak goed gebruiken, u kunt ze naar alle waarschijnlijkheid ook overhalen iets te maken dat geheel op uw tuin is afgestemd.

12

Idee 4: Zoek uw kunst op Internet

Op Internet is een enorme hoeveelheid kunst te vinden. Je hebt websites als Marktplaats en Speurders waar mensen grote hoeveelheden kunst te koop zetten, vaak tegen zeer redelijke prijzen. Er zijn ook verkoopsites te vinden die specifiek gericht zijn op kunstliefhebbers, waarbij er ook vele kunstenaars zijn die hun werk via Internet proberen te verkopen.

Idee 5: Bezoek een kunstuitleencentrum

Voor een mooi overzicht van plaatselijke kunst kunt u ook een keer een kunstuitleencentrum bezoeken. Maak daarbij wel duidelijk dat u een kunstwerk zoekt dat in een tuin neergezet gaat worden, zodat u specifiek op beschikbare werken in deze categorie wordt gewezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *